fbpx

Δεύτερος Διαγωνισμός Αρχαίων Ελληνικών – Pierce

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος οργάνωσαν το «2ο Μαθητικό Διαγωνισμό στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία«. Ο Διαγωνισμός διεξήχθη το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή). Συμμετείχαν 99 μαθητές από 22 Γενικά Λύκεια (14 δημόσια, 6 ιδιωτικά και 2 πρότυπα) αρμοδιότητας της ΔΔΕ Β΄Αθήνας.

Δείτε τα θέματα και τις ενδεικτικές απαντήσεις.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ενίσχυση της μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας από τους μαθητές και η γνωριμία τους με περισσότερα έργα του αρχαιοελληνικού λόγου, ώστε να αντιληφθούν τη διαχρονικότητα νοημάτων και αξιών και να συνειδητοποιήσουν ότι η νέα ελληνική έχει τις ρίζες της στην αρχαία και αποτελεί εξέλιξη και συνέχειά της. Επιπλέον, επιδιώκεται να κατανοήσουν οι μαθητές ότι η πνευματική δημιουργία των αρχαίων Ελλήνων συνδέεται άρρηκτα με το νεοελληνικό πολιτισμό και ότι  συνέβαλε στη θεμελίωση του ευρωπαϊκού και γενικότερα του δυτικού πολιτισμού.

Μείνετε συντονισμένοι, κάνοντας like στην σελίδα των Φροντιστηρίων αξία στο Facebook, για να ενημερώνεστε άμεσα σχετικά με όλα τα εκπαιδευτικά νέα.

Ετικέτες: