Λειτουργία Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο του 2019

Έπειτα από την ευρεία σύσκεψη με τις Πρυτανικές Αρχές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση των διετών προγραμμάτων σπουδών στα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.) των Πανεπιστημίων, από το Υπουργείο. Πιο συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση αφορά την οργάνωση διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, η ολοκλήρωση των οποίων θα οδηγεί σε διπλώματα επιπέδου 5 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Επίσης δόθηκε προτροπή σε όσα Ιδρύματα δεν έχουν ιδρύσει ακόμη Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, να το πράξουν άμεσα, για να μπορέσει το Υπουργείο να προϋπολογίσει το ποσό της χρηματοδότησης των διετών προγραμμάτων σε κάθε Ίδρυμα. Βούληση του Υπουργείου είναι το Σεπτέμβριο του 2019 να ξεκινήσει η λειτουργία ενός σημαντικού αριθμού διετών προγραμμάτων σπουδών στα Ιδρύματα, γεγονός το οποίο εδράζεται στο μεγάλο ενδιαφέρον των Ιδρυμάτων και την ωριμότητα πολλών προτάσεων.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ ίδρυσης των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.)

Πηγή: e-employ.gr

Μείνετε συντονισμένοι, κάνοντας like στην σελίδα των Φροντιστηρίων «αξία» στο Facebook, για να ενημερώνεστε άμεσα σχετικά με όλα τα εκπαιδευτικά νέα.

Ετικέτες: