Πολιτική Απορρήτου

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μαΐου 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ (PRIVACY POLICY)

  1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Στον Όμιλο Φροντιστηρίων Αξία (στο εξής η «Εταιρεία») ενδιαφερόμαστε για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και θέλουμε να είμαστε ανοιχτοί και διαφανείς σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας τους. Για το λόγο αυτό έχουμε δημιουργήσει την παρούσα Πολιτική Απορρήτου στην οποία εξηγούμε πώς επεξεργαζόμαστε και προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα.  Τα προσωπικά δεδομένα που οικειοθελώς δηλώνει ο χρήστης οπουδήποτε στην Ιστοσελίδα μας προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη νομιμότητα των σχετικών συναλλαγών και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις των Ν. 2472/97, Data Protection Directive (95/46/EC), ePrivacy directive (2002/58/EC, τροπ. 2009/136/EC) όπως ισχύουν σήμερα σχετικά με την προστασία από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Υπεύθυνη Επεξεργασίας

Yπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα είναι ο ΣΟΥΚΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ο οποίος εδρεύει στο Χαλάνδρι επί της Σοφοκλή Βενιζέλου, αρ. 79, με ΑΦΜ 077334118, Αρ. ΓΕΜΗ 004901001000.

Η παρούσα Πολιτική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Όρων Χρήσης. Στην αρχή της παρούσας αναγράφεται η τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής. Η Εταιρεία διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της σύμφωνα με το εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι όροι αυτοί ενδέχεται να αλλάζουν οπότε οι χρήστες της ιστοσελίδας παρακαλούνται να τους ελέγχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παρακαλούμε να επισκέπτεστε και να διαβάζετε την παρούσα Πολιτική περιοδικά, καθόσον ενδέχεται να την τροποποιούμε ανά χρονικά διαστήματα.

Η Εταιρεία καταβάλει κάθε εύλογη προσπάθεια για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της, τηρώντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Οι χρήστες ωστόσο ενημερώνονται ότι η αποστολή εμπιστευτικών πληροφοριών μέσω υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν αποτελεί τον πλέον ασφαλή τρόπο αποστολής, καθώς ενέχει κινδύνους ανάγνωσης των πληροφοριών αυτών από τρίτα πρόσωπα, μη εξουσιοδοτημένα.

Χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων σας

Τα δεδομένα που παρέχονται από εσάς τηρούνται και αποθηκεύονται από εμάς μόνο  για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση του  σκοπού για τον οποίο μας έχετε κοινοποιήσει τα δεδομένα σας και σε συμμόρφωση με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις. Σε κάθε περίπτωση έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή με ισχύ για το μέλλον.

Πού αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας;

Τα δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς αποθηκεύονται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

2.1 Περίληψη των δικαιωμάτων σας σύμφωνα με  το Εφαρμοστέο Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Οι χρήστες, οι οποίοι έχουν γνωστοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα τους στην Εταιρεία έχουν τα εξής Δικαιώματα:

 2.2 Δικαίωμα πρόσβασης: 

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας που βρίσκονται στην κατοχή μας ανά πάσα στιγμή. Προς το σκοπό αυτό μπορείτε να μας αποστείλετε e-mail στο gdpr@axia.edu.gr

2.3 Δικαίωμα διόρθωσης:  

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων αν είναι ανακριβή ή τη συμπλήρωσή τους αν είναι ελλιπή, αποστέλλοντας e-mail στο gdpr@axia.edu.gr

 2.4 Δικαίωμα διαγραφής: 

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε ανά πάσα στιγμή τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων τα οποία επεξεργάζεται η Εταιρεία ιδίως όταν:

  • Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή υποβλήθηκαν κατ’ άλλο τρόπο σε επεξεργασία.
  • Η επεξεργασία των δεδομένων σας στηρίζεται στη συγκατάθεσή σας και ανακαλείτε τη συγκατάθεση αυτή.
  • Τα δεδομένα σας υποβλήθηκαν σε επεξεργασία παράνομα.

Το ανωτέρω δικαίωμα δεν υφίσταται ιδίως όταν:

  • Η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  • Η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για την τήρηση νομικής υποχρέωσης της Εταιρείας που επιβάλλει την επεξεργασία.

Σε κάθε περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε για την ικανοποίηση ή μη του αιτήματός σας και σε περίπτωση μη ικανοποίησης, για τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτή.

Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο gdpr@axia.edu..gr

2.5 Δικαίωμα εναντίωσης:  

Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που στηρίζεται σε έννομο συμφέρον της Εταιρείας. Στην περίπτωση αυτή θα σταματήσουμε να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, εκτός αν μπορούμε να αποδείξουμε ότι έχουμε επιτακτικούς και νόμιμους λόγους για την επεξεργασία οι οποίοι υπερισχύουν των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο gdpr@axia.edu.gr

2.6 Δικαίωμα εναντίωσης στην απευθείας εμπορική προώθηση: 
Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης.

Μπορείτε να δηλώσετε τη σχετική επιθυμία σας με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Ακολουθώντας τις οδηγίες που συνοδεύουν κάθε e-mail με προωθητικό περιεχόμενο
  • Αποστέλλοντας e-mail στο gdpr@axia.edu.gr

2.7 Δικαίωμα στην φορητότητα:  

Στις περιπτώσεις που η Εταιρεία επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα με αυτοματοποιημένα μέσα στηριζόμενη στη συγκατάθεσή σας ή βάσει σύμβασης, έχετε το δικαίωμα να λάβετε αντίγραφο των δεδομένων σας σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε την απευθείας διαβίβαση των δεδομένων σας σε τρίτο πρόσωπο. Το ανωτέρω δικαίωμα αφορά μόνο αφορά μόνο προσωπικά δεδομένα που έχετε παράσχει εσείς σε εμάς.

Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο gdpr@axia.edu.gr

2.8 Δικαίωμα περιορισμού: 

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Όταν αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών σας δεδομένων και μέχρι η Εταιρεία να επαληθεύσει την ακρίβεια αυτών.
  • Όταν η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι παράνομη και αντιτάσσεστε στη διαγραφή τους ζητώντας αντ’ αυτής τον περιορισμό της χρήσης τους.
  • Όταν η Εταιρεία δεν χρειάζεται πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, αλλά τα δεδομένα αυτά σας είναι απαραίτητα για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  • Όταν αντιτάσσεστε στην επεξεργασία των δεδομένων σας από την Εταιρεία που στηρίζεται σε έννομο συμφέρον της τελευταίας και μέχρι να επαληθευθεί ή ύπαρξη οι μη νόμιμων λόγων της Εταιρεία που υπερισχύουν των ελευθεριών ή δικαιωμάτων σας.

Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο gdpr@axia.edu.gr

2.9 Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή:  
Ως Υποκείμενο των δεδομένων που μας παρέχετε μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ασκήσετε τα δικαιώματα που προβλέπει ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ενημέρωσης και πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής (δικαίωμα στην λήθη), περιορισμού της επεξεργασίας, φορητότητας και του δικαιώματος αντίρρησης ως προς την επεξεργασία με χρήση των κατάλληλων εντύπων. Τα δικαιώματα αυτά ασκούνται με ηλεκτρονικό μήνυμα στον Υπεύθυνο Eπεξεργασίας Δεδομένων gdpr@axia.edu.gr δωρεάν εκτός αν επαναλαμβάνονται συχνά και έχουν για εμάς διοικητικό κόστος, οπότε θα επιβαρυνθείτε με το σχετικό κόστος. Εφόσον ασκήσετε οποιαδήποτε από τα δικαιώματά σας αυτά, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματός σας εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήψη του σχετικού αιτήματος, αφού σας ενημερώσουμε είτε για την ικανοποίησή του, είτε για τους λόγους που εμποδίζουν την ικανοποίησή του.
Επίσης, διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία μπορεί να δεχθεί και την υποβολή σχετικών παραπόνων είτε σε γραπτή μορφή στο πρωτόκολλό της (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα) είτε ηλεκτρονικά (www.dpa.gr).

 

  1. ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

3.1 Η Εταιρία χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγει για θεμιτούς και νόμιμους σκοπούς που συνδέονται με την εκπλήρωση των έννομων συμφερόντων της και δεν τα μεταβιβάζει, πωλεί, εκχωρεί ή ανταλλάσσει με κανένα τρίτο πρόσωπο εκτός της Εταιρίας. Επιπρόσθετα, λαμβάνει όλα τα εύλογα μέτρα για να διασφαλίσει ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων είναι αξιόπιστη, ακριβής και πλήρης.

3.2 Σε περίπτωση κατά την οποία οι χρήστες της ιστοσελίδας, παρέχουν οικειοθελώς προσωπικά τους δεδομένα (π.χ. το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση του e-mail ), η Εταιρεία δύναται να τα συγκεντρώνει σε Αρχείο και να τα επεξεργάζεται για τον κάτωθι αναφερόμενο σκοπό.

 

3.3 Σκοπός της επεξεργασίας είναι η κατά συναίνεση των φορέων των προσωπικών δεδομένων επικοινωνία, για την παροχή πληροφοριών στους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα προγράμματα σπουδών μας, πληροφοριών για μελλοντικές εκδηλώσεις, διάφορων εκπαιδευτικών νέων και εγκυκλίων ή στην περίπτωση που ο επισκέπτης επιθυμεί να γίνει μέλος της Ιστοσελίδας  μας προκειμένου να μπορεί να κάνει χρήση των υπηρεσιών της, όπως είναι η είσοδος στην πλατφόρμα e-learning, η αποστολή ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων (newsletter) ή η αποστολή ενημερωτικού υλικού, η οποία έχει διαφημιστικούς σκοπούς και προωθεί τις υπηρεσίες της εταιρείας προς τους ενδιαφερόμενους.

 

3.4  Αποδέκτης των προσωπικών μη ευαίσθητων δεδομένων είναι μόνο η Εταιρεία. Οποιαδήποτε επικοινωνία με το διαχειριστή της ιστοσελίδας γίνεται με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση gdpr@axia.edu.gr

3.5 Η Εταιρεία και εφόσον ο χρήστης δώσει τη συγκατάθεσή του συλλέγει προσωπικά δεδομένα όταν:

(α) ο χρήστης εγγράφεται στην υπηρεσία λήψης ηλεκτρονικού ενημερωτικού δελτίου (newsletter) του www.axia.edu.gr   τότε συλλέγεται

  • Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail)

(β) Κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων σας στη σχετική φόρμα επικοινωνίας από την οποία συλλέγονται τα εξής:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Email
  • Τηλέφωνο
  • URL ιστοσελίδας

(γ) Κατά τη διαδικασία δημιουργίας προσωπικού λογαριασμού μέσω της εγγραφής σας στην Ιστοσελίδα μας από την οποία θα σας ζητηθούν οι κάτωθι πληροφορίες:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Email

3.6 Τα δεδομένα συλλέγονται και χρησιμοποιούνται για την εκπλήρωση των σκοπών της Εταιρείας όπως αναφέρονται ανωτέρω και η νομική βάση επεξεργασίας σύμφωνα με το άρθρο άρθρο 6 παρ. 6 του Κανονισμού, είναι η άσκηση των έννομων συμφερόντων της Εταιρείας μας. Σε κάθε περίπτωση δικαιούσθε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας ανά πάσα στιγμή με τη διαδικασία που έχει αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο.

Για πόσο διάστημα αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Θα διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης μέχρι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αντιταχθείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης.

3.7 Ηλεκτρονικά ενημερωτικά δελτία – Newsletters

Εφόσον ο χρήστης έχει συμπληρώσει το σχετικό πεδίο και έχει συγκατατεθεί στην αποστολή προς αυτόν ενημερωτικού ή/και προωθητικού υλικού για διαφημιστικούς λόγους, η διεύθυνση ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου που μας υποβάλλετε θα προωθηθεί στο MailChimp, πάροχο υπηρεσιών & μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας, αποστέλλοντας e-mail στο gdpr@axia.edu.gr και το δικαίωμα να αντιταχθείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης ή της λήψης των ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων μας. Σε κάθε newsletter που λαμβάνετε έχετε επίσης τη δυνατότητα κατάργησης της αποστολής (unsubscribe) με σχετικό σύνδεσμο στο τέλος του email. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα παραμείνει στις παραπάνω βάσεις δεδομένων, μέχρι να ζητήσετε ρητά την αφαίρεσή της. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας χρήση των συνδέσμων διαγραφής που περιέχονται σε οποιαδήποτε ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στέλνουμε ή ζητώντας την απομάκρυνση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όταν ζητάτε την απομάκρυνση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στείλτε μας το email σας χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι εγγεγραμμένος στη λίστα αλληλογραφίας.

Εάν είστε κάτω των 16 ετών, θα πρέπει να αποκτήσετε τη συγκατάθεση των γονέων, κηδεμόνων ή ασκούντων τη γονική μερίμνα, πριν συνδεθείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αν μας έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας για τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για διαφημιστικούς ή ενημερωτικούς λόγους, θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας για αυτόν τον σκοπό μέχρις ότου ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας.

Αν η διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραμένει στη βάση μας τότε θα λαμβάνετε περιοδικά ενημερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εμάς.

  1. ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

4.1 Η Εταιρεία δεσμεύεται να μην προβεί σε πώληση, ενοικίαση ή καθοιονδήποτε τρόπο δημοσίευση ή/και κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της ιστοσελίδας σε κανένα τρίτο φορέα.

4.2 Η Εταιρεία μπορεί να διοχετεύσει προσωπικά δεδομένα των χρηστών της σε τρίτα νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα μόνο εάν (δεν ισχύουν όλοι οι όροι ταυτόχρονα):

  • Έχει τη ρητή συγκατάθεση των χρηστών για τη διοχέτευση προσωπικών δεδομένων.
  • Η διοχέτευση των προσωπικών δεδομένων προς νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα που συνεργάζονται με την Εταιρεία καθίσταται αναγκαία για την υλοποίηση των επιθυμιών των χρηστών. Τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που συνεργάζονται με την Εταιρεία έχουν το δικαίωμα να επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα που οι χρήστες της ιστοσελίδας καταθέτουν σε αυτήν μόνο στο βαθμό που είναι απόλυτα αναγκαίος για την παροχή υποστήριξης προς την Εταιρεία.
  • Επιτάσσεται λόγω συμμόρφωσης με τις σχετικές διατάξεις του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.

 

  1. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

5.1 Πληροφορίες που λαμβάνουμε αυτόματα όταν επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα μας Ενδέχεται να συλλέξουμε δεδομένα παρακολούθησης συμπεριφοράς από την Ιστοσελίδα, όπως  τον τρόπο που τη χρησιμοποιείτε,  ποιες σελίδες επισκέπτεται ένας χρήστης, ο χρόνος παραμονής του στον ιστότοπο, ο αριθμός των σελίδων που επισκέφθηκε, από ποιες ιστοσελίδες κατέληξε στον εταιρικό μας ιστότοπο. Τα δεδομένα αυτά ενδέχεται να αποθηκεύονται σε τρίτες υπηρεσίες όπως το Google Analytics για το σκοπό της βελτίωσης των διαφημιστικών ενεργειών που πραγματοποιεί η εταιρεία. Αυτά τα δεδομένα δεν ταυτοποιούν τους χρήστες και τα στοιχεία αυτά διατηρούνται για διάστημα έως δύο (2) ετών. Όταν επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού αποστέλλει δεδομένα προς τους διακομιστές μας. Αυτές οι πληροφορίες ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν τα κάτωθι στοιχεία:

ταυτοποιήσουν τον χρήστη, χρειάζονται όμως για την παρακολούθηση της ομαλής λειτουργίας των server μας , αλλά και την προστασία της ιστοσελίδας. Στη συνέχεια και εφόσον έχουμε λάβει την συγκατάθεσή σας κατά τα ανωτέρω, μπορούμε να παρέχουμε τα στοιχεία αυτά σε διαφημιστές και άλλους συνεργάτες, για την βελτίωση των Υπηρεσιών μας ή για την παροχή άλλων παράπλευρων υπηρεσιών. Κανένα από τα στοιχεία αυτά δεν μπορεί να συνδεθεί με την ταυτότητα ή άλλα Προσωπικά Δεδομένα των μεμονωμένων χρηστών. Επιτρέπουμε σε τρίτες εταιρείες να προβάλλουν διαφημίσεις ή/και να συλλέγουν ορισμένες ανώνυμες πληροφορίες όταν επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα. Αυτές οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν ανώνυμα, μη προσωπικά αναγνωρίσιμα/ταυτοποιήσιμα στοιχεία, κατά τις επισκέψεις σας στην Ιστοσελίδα ή σε άλλες ιστοσελίδες προκειμένου να παρέχουν διαφημίσεις για υπηρεσίες που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν.

5.3 Εφαρμογές Τρίτων Google Analytics (Google Inc.)

Για σκοπούς διαφήμισης, παρέχονται δεδομένα επισκεψιμότητας σε τρίτες υπηρεσίες, όπως η πλατφόρμα Google και Facebook με σκοπό την εμφάνιση διαφημιστικών μηνυμάτων. Τα δεδομένα αυτά διατηρούνται για διάστημα έως 2 ετών. Η υπηρεσία ανάλυσης Google Analytics παρέχεται από την Google Inc. («Google») και χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγονται για να παρακολουθεί και να εξετάζει τη χρήση αυτής της Εφαρμογής, να εκπονεί αναφορές σχετικά με τις δραστηριότητές της και να τις μοιράζεται με άλλες υπηρεσίες της Google. Η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που συλλέχθηκαν για να δημιουργήσει συμφραζόμενα και να προσαρμόσει τις διαφημίσεις του δικού της διαφημιστικού δικτύου. Συλλέγονται προσωπικά δεδομένα: Cookies και Δεδομένα χρήσης. Πολιτική απορρήτου

5.4 Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Ιστοσελίδα μας παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής σας μέσω σύνδεσης (πρόσθετα plug-ins) με ήδη υπάρχοντα λογαριασμό σας σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook, Twitter, Linkedin Αν επιλέξετε να αλληλεπιδράσετε με κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (για παράδειγμα κατά την δημιουργία/σύνδεση λογαριασμού σας στην Ιστοσελίδα), τότε η δραστηριότητα σας στην Ιστοσελίδα θα καταστεί διαθέσιμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε (π.χ. το Facebook, το Twitter κλπ.).

Εάν είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατά την επίσκεψή σας στην Ιστοσελίδα μας, τότε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα μπορεί να προσθέσει αυτή την πληροφορία στο αντίστοιχο προφίλ σας. Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο κοινωνικό πρόσθετο (plug-in), τότε αυτές οι πληροφορίες θα μεταβιβάζονται στο αντίστοιχο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Εάν δεν θέλετε να πραγματοποιηθεί τέτοια μεταβίβαση δεδομένων, τότε παρακαλούμε να αποσυνδεθείτε από το σχετικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης πριν συνδεθείτε με την Ιστοσελίδα.

 

Μπορείτε να ζητήσετε την πλήρη λίστα των εκτελούντων την επεξεργασία για λογαριασμό μας αποστέλλοντας γραπτό αίτημά σας στην διεύθυνση που αναφέρεται στην αρχή της παρούσας Πολιτικής.

 

  1. COOKIES

6.1 Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στο web browser του υπολογιστή σας και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή. Μπορούν να μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε τον υπολογιστή σας την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας ή για να ενεργοποιήσετε κάποιες λειτουργίες στις ιστοσελίδες μας. Τα cookies κατατάσσονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

Αυστηρά απαραίτητα cookies

Cookies περιόδου σύνδεσης

Cookies επιδόσεων

Cookies στόχευσης / διαφήμισης

6.2 Για την ομαλή λειτουργία των ιστοσελίδων της η Εταιρεία χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies είναι αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται από τον browser του χρήστη στον υπολογιστή του. Με τη χρήση των cookies η Εταιρεία μπορεί να παρέχει υπηρεσίες που δεν θα ήταν δυνατές χωρίς αυτά. Οι χρήστες μπορούν να διαγράφουν από τον browser τους τα cookies, αλλά και να τα απενεργοποιούν.

Αν δεν επιθυμείτε τα cookies, έχετε τις ακόλουθες επιλογές:

  • Να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας για να διαγράψετε ή να αποτρέψετε να αποθηκεύονται τα cookies στον υπολογιστή σας ή στη φορητή συσκευή σας, χωρίς τη ρητή σας συγκατάθεση. Το τμήμα «βοήθεια» στο πρόγραμμα περιήγησής σας θα σας παράσχει πληροφορίες για το πως μπορείτε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις των cookies σας.
  • Να αλλάξετε τις ρυθμίσεις cookies σε σχέση με την Ιστοσελίδα ακολουθώντας τον σύνδεσμο (link) με τον τίτλο “Cookies” στο κάτω μέρος της Ιστοσελίδας.

 Τα Cookies που χρησιμοποιούμε

                                                  Τι κάνει / Χρησιμότητα
Session cookie Αποθηκεύεται μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες μετά τη σύνδεσή τους, ενώ διαγράφεται με το κλείσιμο του προγράμματος περιήγησης
Persistent login cookie Αποθηκεύεται μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες που ενεργοποίησαν την επιλογή «Να παραμείνω συνδεδεμένος» κατά τη σύνδεσή τους. Το συγκεκριμένο cookie διαγράφεται μόνο εφόσον ο χρήστης επιλέξει να αποσυνδεθεί από την ιστοσελίδα (επιλογή «Αποσύνδεση» στο κεντρικό μενού). Να σημειωθεί πως η συνεδρία (session) η οποία σχετίζεται με το συγκεκριμένο cookie έχει κάποιους περιορισμούς ως προς την πρόσβαση σε συγκεκριμένες σελίδες του axia.edu.gr. Για παράδειγμα, για την τροποποίηση των στοιχείων του προφίλ σας χρειάζεστε ένα session cookie, που σημαίνει ότι θα σας ζητηθεί να εισάγετε ξανά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό σας.
viewed_cookie
_policy
Χρησιμοποιείται για την προβολή του μηνύματος σχετικά με την αποδοχή των cookies και την αποθήκευση της επιλογής του χρήστη. Διαρκεί 1 έτος.
has_js Αποθηκεύεται σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας για τη διάρκεια της συνεδρίας. Διαρκεί μέχρι να βγει από την ιστοσελίδα μας (να κλείσει τον browser ή την καρτέλα) και επιτρέπει στην ιστοσελίδα να γνωρίζει κατά πόσο ο browser του επισκέπτη υποστηρίζει την γλώσσα Javascript.
Google Analytics cookies Ανήκουν στην κατηγορία third party cookies και αποθηκεύονται σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας. Συλλέγουν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας και η διάρκεια αποθήκευσής τους ορίζεται από την πολιτική χρήσης της Google. Τα συγκεκριμένα cookies συλλέγουν πληροφορίες σε ανώνυμη μορφή, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των επισκεπτών της ιστοσελίδας, την προέλευση των επισκεπτών και τις σελίδες που επισκέφθηκαν μέσα στο site μας. Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες για να συντάσσουμε αναφορές που μας βοηθούν να βελτιώνουμε την ιστοσελίδα μας. Για περισσότερες πληροφορίες: Google privacy policy

 Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαγραφή ή τον έλεγχο των cookies είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.aboutcookies.org.

  1. ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 16 ΕΤΩΝ

7.1 Μέσα από την ιστοσελίδα μας δε συλλέγουμε εν γνώσει μας προσωπικές πληροφορίες από ανηλίκους κάτω των 16 ετών χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων/ ή ασκούντων τη γονική μέριμνα των ανηλίκων. Εάν διαπιστώσουμε ότι έχουμε συλλέξει οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες από ανήλικο κάτω των 16 ετών χωρίς επαληθεύσιμη γονική συναίνεση, θα διαγράψουμε τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων μας το συντομότερο δυνατό. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχουμε συλλέξει πληροφορίες από ανήλικο κάτω των 16 ετών, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας